Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Településünk története

2009.06.10

A település valószínűleg a honfoglalás óta lakott. 1358-ban említik először Bereck néven, halászfaluként. A 13. század második felében árvíz miatt a temploma elpusztult, csak a 18. században építették újjá. A 16. században a település földesurával együtt áttért a református hitre.

Látnivalók

  • Halastó
  • volt Olcsváry kuria, ma Vendégház
  • Long-erdő természetvédelmi terület, Mária nyárfa
  • a falu határában a Karosi honfoglaláskori temető, régészeti emlékpark, millenneumi emlékmű

Forrás: Wikipédia

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hajdúszoboszló, Kölcsey út 1.

(Berecz Csaba Antal, 2016.11.08 14:56)

Nagyapánk, Berecz Károly több évtizedig volt a falu tanítója és postamestere, a mostani óvoda névadója több verseskötetet írt, sajnos nekünk csak a Bodrogközi rigódalok c. van meg, amit szívesen lemásolnék az óvoda részére. Szeretném tudni, Önöknek milyen dokumentumai vannak róla? Hogyan tekinthetném meg azokat? Sajnos senki nem reagált a korábbi levelemre se. Kár ilyen fórumot nyitni, ha soha senki sem tekint rá!

Hajdúszoboszló, Kölcsey F. u. 1/2/7

(Berecz Csaba, 2014.12.01 10:22)

Örömmel olvasom, hogy iskolájuk - feltehetően - nagyapám nevét viseli. Ő tanító-postamester volt évtizedekig a községben, s nem mellesleg a Gárdonyi Géza Irod. Társaság tagja, mint költő. Egy verses kötetével magam is rendelkezem. Szeretném tudni, Önök milyen dokumentumokkal rendelkeznek.

miskolc

(varga lajos, 2010.01.02 20:36)

Nagy tisztelője voltam Lajosnak, számomra ő a numero 1 a magyar futballtörténetben. Örömmel veszem, hogy nevét sporttelep (is) őrzi, mert megérdemli. Tudása, szerény embersége példa lehet minden mai futballistának. Köszönet a sporttelep létrehozóinak. Tisztelettel köszöntöm Önöket és közelgő halálozási évfordulójára az általa számomra dedikált egyik fotójának naponkénti megtekintésével is emlékezem. Hajrá Honvéd, emlékezzünk a nagy magyar futball egyéniségre.!!