Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyarország vége tábla históriája 3

2010.02.28

A Heti Válasz cikke:

Magyarország vége

MTI
- itthon@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2010.02.28. - 19:06
Létrehozás:
2010.02.28. - 19:06

2010.02.28. - 19:06

 

A település húszmillió forintos igényt jelentetett be az önkormányzatok számára kiírt pályázaton, ám ennek csak töredékét kapta meg.

Hirdetés
 

"Magyarország vége" - ezt a feliratot olvashatják a bodrogközi Alsóbereckinél az országból kifelé és az országba befelé haladó autósok egyaránt, holott a magyar-szlovák államhatár még legalább fél kilométerrel odébb van.

Zuti Lajos, a helyi polgármester szerint viszont az a település, amely a működéséhez alig kap állami támogatást, és amely emiatt jelentős likviditási gondokkal küzd, annak ez a helyzet - különösen a végeken - már magát a véget jelenti.

A kevesebb mint ezer lakosú bodrogközi Alsóberecki független polgármesterénél - mint mondta - elszakadt a cérna, betelt a pohár. A település húszmillió forintos igényt jelentetett be az önkormányzatok számára kiírt pályázaton, ám ennek csak töredékét kapta meg, mindössze 400 ezer forinthoz jutott hozzá.

Zuti Lajos az MTI-nek vasárnap nyilatkozva arról beszélt, hogy szerinte ez a helyzet egyszerűen megalázó, a falu költségvetési szaldója mínusz 20 millió forint, magyarán ennyi a hiánya, és bár minden lehetséges módon spórolnak, de még a közüzemi számláik kifizetése is soha nem látott nehézségekbe ütközik.

Az elkeseredett polgármester úgy vélte: az állami normatíva nem elég a működéshez, Alsóbereckit az állam nem kezeli az ország részeként, ezért is protestált azzal, hogy a település nevét jelző táblák alatt lévő, egyébként az európai uniós Leader-programot hirdető táblákat megfordíttatta, majd a hátukra a saját költségén ráfestette a "Magyarország vége"-feliratot.

Így most akár Magyarországból kifelé haladnak az autósok, akár a szlovák határt átlépve Magyarország belseje felé tartanak, az Alsóberecki nevét jelző táblák alatt egyaránt ezt a két új feliratot láthatják.

 

0

cikk értékelése
/itthon/magyarorszag-vege-27558/
jelenlegi érték
szavazatok száma:
2

Kapcsolódó hozzászólások

További hozzászólások

Összesen 3 db -

Új hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!

 1. #3
  nagyturo
  2010.02.28. - 19:53
  868 lakosa van Alsóbereckinek, a lakosok nagy része nyugdíjas.
  Németországban meg 2000 fő alatti faluban még tiszteletbeli polgármester sem lehet senki.Ők megelőzték az ilyen vízfejek élősködését.
   
 2. #2
  nagyturo
  2010.02.28. - 19:50
  Pedig nem követelni kéne hanem levonni a tanulságot.Nincs ipar nincs mezőgazdaság nincs turizmus nincs szükség polgármesteri hivatalra sem.Bizonnyára ez meg sem fordul a fejében hogy tök felesleges hivatalára sincs szükség.
   
 3. #1
  miloka
  2010.02.28. - 19:46
  És ezért verik a mellüket a jelenleg regnálók, hogy megcsináltuk. Meg büszkék lehetünk magunkra!
  Igaza volt Horn Gábornak, amikor kiadta az útirányt!!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cím

(macee, 2010.08.13 08:46)

Bezzeg a focipályára vannak milliók...