Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyarország vége tábla históriája 2

2010.02.28

Az RTL KLUB híre:

„Magyarország vége”

Összesen húszmillió forintra rúg a költségvetési hiány

RTL Hírek
2010-02-28 18:51:00
 
Az igényelt húszmillió helyett négyszázezer forintot kapott a likviditási gondokkal küzdő önkormányzatok számára odaítélhető állami támogatásból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsóberecki önkormányzata. A polgármester megalázónak tartja a döntést, ezért a bodrogközi falu bevezető útjaihoz „Magyarország vége” táblákat helyezett ki.

Zuti Lajos a Független Hírügynökségnek elmondta: szinte minden nap kopogtat valamelyik szolgáltató a polgármesteri hivatal ajtaján azzal fenyegetőzve, hogy kikapcsolják a gázt, a villanyt vagy a vizet a helyi közintézményekben. A 870 lakosú falunak összesen húszmillió forintra rúg a költségvetési hiánya, valamint kifizetetlen számláinak értéke. Az évi 75 millió forintos állami támogatásból reményét sem látják az adósságok rendezésének.

A polgármester szerint már minden ésszerűsítést végrehajtottak, amire lehetőségük volt. Körjegyzőséghez társultak, a polgármesteri hivatalban hárman dolgoznak, a helyi általános iskola pedagógusi létszámát minimalizálták, leginkább óraadókat foglalkoztatnak, és a képviselők is lemondtak tiszteletdíjukról. A polgármester hozzátette: önkormányzatuk alkalmanként 50-100 közmunkást foglalkoztat, akik csak lapáttal tudnak dolgozni, mert a kisgépek vagy a traktor működtetéséhez nincs pénz benzinre, gázolajra. Ugyancsak nem tudnak venni alapanyagot az önkormányzati tulajdonú épületek felújításához, pedig munkáskéz lenne elég.

Az állami normatíva nem elég a működéshez, az igényelt húszmillió forintos támogatás helyett pedig négyszázezret kaptak. Emiatt gondolják úgy, hogy Alsóbereckit az állam nem kezeli az ország részeként.

A táblák kihelyezésével egyébként már több átutazót is megleptek, ugyanis a szlovák határ közelsége miatt sokan kérdezik meg a helybeliektől, hogy valóban Szlovákiában járnak-e már.

Forrás: Független Hírügynökség

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.